Preskocit navigáciu

Výcvik ženijno-technickej roty v oprave oplotenia -pokračovanie


Výcvik ženijno-technickej roty v oprave oplotenia -pokračovanie
             Profesionálni vojaci zo ženijného práporuv Seredi začali koncom februára pracovať na oplotení pre VÚ 1056 Zemianske Kostoľany. Túto na prvý pohľad jednoduchú úlohu im zadal náčelník generálneho štábu generálporučík Ing.  Peter Vojtek.
            Aj keď sa jedná o skupinu vojakov o sile čaty, práce napredujú rýchlym tempom, pretože menší počet nahrádzajú bohatými skúsenosťami. A to hlavne pri práci s technikou. Tá sa ale aj napriek šikovnej obsluhe nedá použiť všade. Ako už bolo spomenuté, súvisí to hlavne  s veľmi členitým a ťažkým terénom, ktorý je charakteristický pre okolie nášho najväčšieho stredoslovenského stratovulkánu Vtáčnika (1346 m.n.m), ktorý sa majestátne čnie nad celou oblasťou.
            A práve v tomto prostredí sú schopnosti našich skúsených ženistov, medzi ktorých patria aj rtm. Marián KOSTRA a rtn. Peter HENCEL zo Serede neoceniteľné. Dúfajme, že sa im bude aj naďalej dariť v tejto práci a svoju úlohu vybudovať takmer 1600 m oplotenia, dotiahnu do úspešného konca. Treba dodať, že už vybudovali skoro polovicu tohto oplotenia.

Výcvik ženijno-technickej roty v oprave oplotenia -pokračovanieVýcvik ženijno-technickej roty v oprave oplotenia -pokračovanieVýcvik ženijno-technickej roty v oprave oplotenia -pokračovanieVýcvik ženijno-technickej roty v oprave oplotenia -pokračovanie

Autor: zprPS , Foto: zprPS - Dátum: 23.04.2014
Čítanosť: 6484
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share