Preskocit navigáciu

Sústredený odborný výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciou


Sústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciou
            V súlade s ročným plánom na výcvikový rok 2014 od 16. do 20. júna 2014 príslušníci 5. ženijnej odtarasovacej roty a 6. ženijnej roty zo ženijného práporu pozemných síl (žpr PS) vykonali sústredený odborný výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciou v priestoroch VVP Turecký Vrch.
            Na výcviku sa pod velením zástupcu veliteľa žpr PS majorom Františkom Mihalovičom podiaľali aj vybraní príslušníci ženijnej roty 2.mechanizovanej brigády.
             Výcvik bol zameraný hlavne na precvičenie ženijnej  vojenskej odbornosti číslo špecializácie 500, kde boli profesionálni vojaci preverení pri plnení úloh počas zriaďovania výbušných zátarás, odstraňovaní výbušných zátarás, rozširovaní priechodov v mínovom poli pomocou výbušnín,  ničení rôznych druhov materiálov,  používaní  trhavín pri budovaní okopov pre techniku, ako aj vo výcviku s novozavedenými druhmi výbušnín v OS SR.

V rámci výcviku sa uskutočnili aj ostré streľby zo samohybného výbušného odmínovača, ktoré sa konali na strelnici bojových vozidiel a ostré streľby z lafetovaných zbraní pre príslušníkov osádok techniky Tatrapan z guľometu PKT kaliber 7,62x54 mm a vyslobodzovacieho tanku VT – 72 z ťažkého guľometu NSV(Nikitina ,Sokolova,Volkova) kaliber 12,7x108 mm.


Sústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciouSústredený odborný  výcvik v trhaní a mínovaní s ostrou ženijnou muníciou

Autor: zprPS , Foto: zprps - Dátum: 25.06.2014
Čítanosť: 7327
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share