Preskocit navigáciu

Krížová cesta ženistov v Seredi


Krížová cesta ženistov v Seredi
Na Tretiu pôstnu nedeľu 8.3.2015 vo farskom kostole sv. Jána Krstiteľa v Seredi zorganizovali príslušníci ženijného práporu pre veriacich miestneho farského spoločenstva pobožnosť Krížovej cesty, počas ktorej sa vojaci modlili za rodiny farnosti. Podarilo sa tak nadviazať na rodiacu sa tradíciu spolupráce medzi miestnou Cirkvou a Ozbrojenými silami SR, ktorá sa začala pred vyše dvomi rokmi. Pobožnosť Krížovej cesty viedol kaplán ženijného práporu por. PaedDr. PhDr. Tomáš Huďa SchP. spolu s ďalšími ženistami. Cieľom tohto stretnutia bolo pripraviť sa na rodinné prežívanie veľkonočných sviatkov, ktoré majú byť v živote kresťana osobným stretnutím s trpiacim Kristom na jeho ceste na Golgotu, ako aj stretnutím so vzkrieseným Pánom, ktorého zachraňujúca láska k človeku je silnejšia než smrť a preto v našom živote nesmie mať utrpenie a smrť posledné slovo. Program pokračoval večernou sv. omšou.
Pobožnosť Krížovej cesty v dnešnej podobe pochádza z neskorého stredoveku. Hlavnými šíriteľmi tejto pobožnosti boli sv. Bernard z Clairvaux, svätý František z Assisi a svätý Bonaventúra. Svoj pôvod má aj v sprievodoch pútnikov, ktorí kráčali po stopách Pána Ježiša nesúceho kríž v uliciach Jeruzalema.

Krížová cesta ženistov v SerediKrížová cesta ženistov v SerediKrížová cesta ženistov v SerediKrížová cesta ženistov v Seredi

Autor: por. PaedDr. PhDr. Tomáš Huďa SchP , Foto: čat. Michal Jelínek - Dátum: 08.03.2015
Čítanosť: 5555
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share