Preskocit navigáciu

III. ročník streleckej súťaže


III. ročník streleckej súťaže

Pri príležitosti Medzinárodného dňa príslušníkov mierových síl OSN Ženijný prápor Sereď a Občianske združenie UN Veteran Slovakia, v spolupráci so Zväzom vojakov SR klub Sereď, zorganizovali dňa 30. mája 2015 v areáli pištolovej strelnice žpr v Seredi III. ročník streleckej súťaže.

Pri slávnostnom otvorení súťaže sa slova ujal prezident UN Veteran Slovakia plukovník v.v. Ing. Štefan Jangl PhD. a odchádzajúci veliteľ ženijného práporu  plukovník Ing. Dalibor Jelínek. Na zabezpečení a hladkom priebehu súťaže sa podieľali profesionálni vojaci z roty podpory velenia ženijného práporu plniaci podporné úlohy.

Na súťaži sa celkovo zúčastnilo dvadsaťdva družstiev, z ktorých víťazným sa stalo družstvo z práporu logistiky 1. mb v Topoľčanoch, druhé a tretie miesto úspešne vybojovali príslušníci ženijného práporu. Z jednotlivcov sa najlepšie umiestnil rtn. Patrik Selucký z práporu logistiky 1. mb, ktorý zvíťazil v tesnom záverečnom rozstrele.

Tento ročník nás poctili svojou účasťou i kolegovia spoza rieky Moravy, príslušníci 153. ženijného práporu z Olomouc. Práve príslušníčky AČR v kategórii žien obsadili prvé dve priečky - víťazkou sa stala rtn. Markéta Novotná. Najlepšie družstvá a strelci boli ocenení pohárom a medailou. Okrem súťaže sa vynikajúco darilo aj našim kuchárom na čele s des. Petrom Švecom pri príprave veteránskeho guľášu, ktorý chutil všetkým zúčastneným.

Celé strelecké podujatie tohto III. ročníka sa nieslo v príjemnej atmosfére a správnej športovej rivalite. Po skončení si súťažiaci posedeli pri guláši v družnej debate medzi priateľmi.


III. ročník streleckej súťažeIII. ročník streleckej súťažeIII. ročník streleckej súťažeIII. ročník streleckej súťaže

Autor: mjr. Ing. František MIHALOVIČ , Foto: Rudolf TÓTH, www.seredonline.sk - Dátum: 30.05.2015
Čítanosť: 6026
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share