Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup pri príležitosti 78. výročia Slovenského národného povstania a 30. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky


Slávnostný nástup pri príležitosti 78. výročia Slovenského národného povstania a 30. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky

V priestoroch kasární Slovenského národného povstania v Trenčíne (ďalej len ,,kasárne SNP“) sa 6. septembra 2022 konal slávnostný nástup, počas ktorého si príslušníci Veliteľstva brigády spoločnej podpory Trenčín (ďalej len ,,Vebsp“) pripomenuli udalosti spred 78 rokov, a to vypuknutie Slovenského národného povstania. Nemenej dôležitým medzníkom v histórii Slovenského národa je aj 1. september, kedy si tohto roku pripomíname 30. rokov odo dňa prijatia Ústavy Slovenskej republiky.
Slávnostný nástup začal podaním hlásenia veliteľovi brigády spoločnej podpory plukovníkovi Jozefovi Ševčíkovi. Následne boli prečítané rozkazy prezidentky Slovenskej republiky k 78. výročiu Slovenského národného povstania a 30. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky. Po vyhlásení rozkazov boli odmeneným príslušníkom Vebsp z rúk plukovníka Ševčíka odovzdané vyznamenania a mimoriadne ocenenia ako Pamätná medaila Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky (ďalej len ,,OS SR“), Vojenský kríž za vernosť ozbrojeným silám a Vojenský odznak Čestný odznak OS SR.
Vo svojom príhovore veliteľ brigády plukovník Ševčík spomenul históriu SNP a prijatia Ústavy Slovenskej republiky a nadviazal tak na slová prezidentky Slovenskej republiky v tom, ako príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky s vysokou úrovňou profesionálnej pripravenosti zabezpečujú obranu a bezpečnosť štátu. Takisto poďakoval všetkým profesionálnym vojakom ako aj zamestnancom za vzorný a profesionálny prístup pri plnení úloh.


Slávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástup 1

Autor: kpt. Ing. Martin Šurin , Foto: nrtm. Mgr. Vladimír Prekop - Dátum: 06.09.2022
Čítanosť: 2414
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share