Preskocit navigáciu

Vojenská rada hlavného poddôstojníka OS SR a zmeny u “špeciálov”


Vojenská rada hlavného poddôstojníka OS SR a zmeny u “špeciálov”

      Priestorom pre vojenskú radu hlavného poddôstojníka Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) štábneho nadrotmajstra Marcela Kaniaka sa v dňoch 18. a 19. júla 2024 stal 5. pluk špeciálneho určenia. Za prítomnosti viac ako dvoch desiatok veliacich poddôstojníkov OS SR zahájil stretnutie so slovami: „Dnes sa tu s Vami v mojej funkcii stretávam posledný krát.“ Hlavného poddôstojníka nadrotmajstra Marcela Kaniaka náčelník Generálneho štábu OS SR generál Daniel Zmeko dňom 1. augusta 2024 personálnym rozkazom ustanovil na pozíciu veliteľa kurzu Univerzity spoločných špeciálnych operácií USA v Tampe.
      Hneď v úvode predstavil svojho nástupcu, ktorého náčelník generálneho štábu v stredu 17. júla predstavil v priestoroch Klubu Ministerstva obrany SR. Stal sa ním štábny nadrotmajster Imrich Fekete, ktorý prevezme pomyselnú štafetu špeciálov na tomto poste od 1. augusta 2024.


Vojenská rada hlavného poddôstojníka OS SR a zmeny u “špeciálov”Vojenská rada hlavného poddôstojníka OS SR a zmeny u “špeciálov”Vojenská rada hlavného poddôstojníka OS SR a zmeny u “špeciálov”

Autor: kpt. Sylvia ŠEBESTIAN , Foto: kpt. Sylvia ŠEBESTIAN - Dátum: 18.07.2024
Čítanosť: 2857
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share