Preskocit navigáciu

Výcvik prieskumných odborností ženistov v spolupráci s inštruktormi CV Lešť


Výcvik prieskumných odborností  ženistov v spolupráci s inštruktormi CV Lešť

V termíne od 20. do 24. septembra 2021 sa v priestoroch Centra výcviku Lešť (CV Lešť) uskutočnil sústredený výcvik prieskumných odborností.

Výcviku sa zúčastnili príslušníci prieskumného družstva zo Ženijného práporu Sereď v spolupráci s inštruktormi CV Lešť. Riadiacimi zamestnania boli rotný Vladimír Búda (veliteľ prieskumného potápačského družstva, ženijnej prieskumnej čaty, ženijného práporu) a za CV Lešť rotný Vladimír Penička, čatár Rastislav Gronský a čatár Lukáš Filka.

Cieľom zamestnania bolo precvičiť činnosť malých skupín do veľkosti družstva pri CQB (boj v zastavaných priestoroch), pochod a orientáciu v zalesnenom teréne podľa mapy, reakciu na kontakt s nepriateľom a na záver výcviku komplexná úloha, kde boli zlúčené všetky precvičované spôsobilosti. Počas tohto zamestnania príslušníci ženijného práporu využívali moderné výcvikové priestory CV Lešť, ktoré im umožnili zdokonaliť sa vo svojich taktických postupoch.

Riadiaci zamestnania boli spokojní s plnením úloh svojich príslušníkov. Podľa slov rotného Búdu je nutné neustále napredovať a túto problematiku precvičovať pravidelne bez obmedzení a v maximálnej možnej miere za využívania vynikajúcich výcvikových priestorov, ktoré CV Lešť ponúka.


Výcvik prieskumných odborností  ženistov v spolupráci s inštruktormi CV LešťVýcvik prieskumných odborností  ženistov v spolupráci s inštruktormi CV LešťVýcvik prieskumných odborností  ženistov v spolupráci s inštruktormi CV Lešť

Autor: žpr , Foto: žpr - Dátum: 27.09.2021
Čítanosť: 3148
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share