Preskocit navigáciu

Vojenská polícia SR na Medzinárodnej vojenskej a policajnej K9 konferencie v Poľsku


Vojenská polícia SR na Medzinárodnej vojenskej a policajnej K9 konferencie v Poľsku

V dňoch 9. - 19. apríla 2024 sa konala Medzinárodná vojenská a policajná K9 konferencia v Military Center of Pharmacy and Medical Technique v Celestýnove v Poľsku, na ktorej sa zúčastnili so služobnými psami aj psovodi Vojenskej polície SR, ozbrojených zborov (špeciálne policajné a vojenské jednotky, polícia a armáda) z Poľska, Dánska, Litvy, Lotyšska, Chorvátska, Nemecka, Rakúska, Talianska.

Cieľom konferencie bola vzájomná výmena skúsenosti, získanie nových poznatkov vo výcviku, prehlbovanie a utvrdzovanie vzájomnej spolupráce a vyskúšanie si rôznych výcvikových metód. Výcvik bol rozdelený na viacero častí, v rámci ktorých si účastníci konferencie spolu zo služobnými psami preverili skúsenosti a znalosti v stopovaní, K9TCCC (tactical combat casuality care), vyhľadávaní výbušnín a nástražných výbušných systémov v objektoch, vozidlách a v teréne. Boli realizované cvičenia zamerané  na obranné práce, na kľud psa v zákuse a targetovanie psov, ovládateľnosť psa pri vykonávaní obranných prác, taktické postupy a zásahy zo zásahovým tímom a cvičenia za použitia vrtuľníka. Jeden deň konferencie bol venovaný zlepšovaniu fyzickej kondície psovodov a služobných psov počas pretekov, kde musel psovod so svojim psom prekonať približne dvadsať rôznych prekážok na trati dlhej 5 km v čo najlepšom čase.


Vojenská polícia SR na Medzinárodnej vojenskej a policajnej K9 konferencii v PoľskuVojenská polícia SR na Medzinárodnej vojenskej a policajnej K9 konferencii v PoľskuVojenská polícia SR na Medzinárodnej vojenskej a policajnej K9 konferencii v PoľskuVojenská polícia SR na Medzinárodnej vojenskej a policajnej K9 konferencii v Poľsku

Autor: Vojenká polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 07.05.2024
Čítanosť: 680
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share