Preskocit navigáciu

Generál Maxim v JRTC (USA)


Generál Maxim v JRTC (USA)

Náčelník Generálneho štábu O SSR generál Milan Maxim s delegáciou ozbrojených síl dnes končí pracovnú cestu v USA na pozvanie veliteľa partnerskej Národnej Gardy štátu Indiana generálmajora Courtney Carra.
Okrem zoznámenia sa s aktuálnou činnosťou jednotiek národnej gardy priamo v Indiane, prerokovaní tém spolupráce v oblasti výcviku a výmeny skúseností sa generál Maxim zúčastnil výcviku 38. pešej divízie a  76. brigádnej bojovej skupiny, ktorýchj časť tvoria práve príslušníci Národnej Gardy štátu Indiana, v JRTC vo Fort Polk Louisiana.
Na mieste, v náročných klimatických terénnych podmienkach cvičia vojaci plnenie hlavnej úlohy ležiacej na pleciach jednotiek národných gárd, ktorou je obrana územia spojených štátov.
"Jedná sa o kulminačné cvičenie našich jednotiek, ktoré má preveriť spoluprácu v rámci vyššieho zväzku, tvoreného jednotkami z rôznych štátov," uviedol na margo cvičenia generálmajor Carr.


Generál Maxim v JRTC (USA)Generál Maxim v JRTC (USA)Generál Maxim v JRTC (USA)Generál Maxim v JRTC (USA)Generál Maxim v JRTC (USA) 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: PAO IND NG - Dátum: 04.08.2017
Čítanosť: 6122
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share