Preskocit navigáciu

Deti podporili vojakov v Afganistane


Deti podporili vojakov v Afganistane

Slovenskí vojaci sa v rámci spoločného zoskupenia s českými vojakmi v operácii RESOLUTE SUPPORT podieľajú na výcviku lietajúceho a technického personálu Afganskej národnej armády na vrtuľníkoch Mi-171 na medzinárodnom letisku v Kábule. Úlohou jednotky je poskytovanie poradenskej činnosti smerujúcej k udržateľnej samostatnosti afganských vzdušných síl.
Príslušníci OS SR nasadení v zahraničných operáciách veľmi oceňujú podporu svojich rodín a kolegov z rezortu. Jednou z foriem podpory verejnosti sú obrázky od detí, ktoré im do zahraničia posielajú rôzne organizácie. Do Kábulu, kde pôsobia vojaci v operácii RESOLUTE SUPPORT boli v mesiaci apríl doručené obrázky od detí z materskej škôlky Zdoba v Košickom okrese (túto škôlku navštevuje dcéra rotmajstra Michala T., ktorý pôsobí v tejto jednotke).
Pre vojakov je to spestrenie ich náročnej služby v zahraničí. „Pohybujeme sa v mnohonárodnostnom prostredí, preto je pre nás veľmi dôležitá a príjemná každá maličkosť, ktorá príde z domova", povedal npor. Michal K.
Týmto sa chceme poďakovať celej materskej škôlke v obci Zdoba, ktorí pracovali na týchto obrázkoch z vojenskou tematikou. „Tu nejde o žiadnu propagáciu násilia, ale o poctu vojakom, hlavne tým, ktorí v minulosti padli za našu vlasť“ povedal veliteľ jednotky kpt. Radek K.


Deti podporili vojakov v Afganistane

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 27.04.2018
Čítanosť: 4221
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share