Preskocit navigáciu

Vojnový veterán armádny generál Emil Boček na návšteve Slovenska


Vojnový veterán armádny generál Emil Boček na návšteve Slovenska

V stredu, 28. júla 2021 privítal na pôde veliteľstva vzdušných síl veliteľ vzdušných síl brigádny generál Róbert Tóth armádneho generála v.v. Emila Bočeka.

Za prítomnosti zástupcu generálneho štábu OS SR generálporučíka Ľubomíra Svobodu sa vojnový veterán armádny generál Emil Boček stretol s hlavnými funkcionármi veliteľstva a tiež ocenil vybraných príslušníkov vzdušných síl pamätnými mincami a medailami.

Program delegácie pokračoval vo štvrtok v obci Zvolenská Slatina slávnostným aktom kladenia vencov pri Pamätníku oslobodenia obce, Pamätníku gen. M. R. Štefánika a návštevou galérie Jána Kulicha. V poobedňajších hodinách absolvoval armádny generál Emil Boček besedu s obyvateľmi obce.

V piatok sa delegácia zúčastnila pietneho aktu položením kytice pri pamätníku gen. Otta Smika na taktickom krídle Sliač (tk Sliač). Za sprievodu veliteľa tk Sliač plukovníka Josefa Hausnera si neskôr armádny generál Boček pozrel letecký trenažér a návštevu ukončil statickou ukážkou lietadla MiG-29, pri ktorej sa podelil o svoje skúsenosti a zážitky ako pilota - stíhača Royal Air Force.


111122233334

Autor: VVzS , Foto: VVzS - Dátum: 02.08.2021
Čítanosť: 4930
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share