Preskocit navigáciu

STARTEX veliteľsko-štábneho cvičenia v rámci cvičenia Slovenský štít 2022


STARTEX veliteľsko-štábneho cvičenia v rámci cvičenia Slovenský štít 2022

Napriek nasadeniu vojakov PS OS SR na východnej hranici s Ukrajinou a aktivitám súvisiacich s vytváranou mnohonárodnou bojovou skupinou NATO eVA na Slovensku, PS OS SR zorganizovali cvičenie jednotiek Ozbrojených síl Slovenskej republiky s medzinárodnou účasťou zahraničných partnerov.

Dňa 15. mája 2022 sa nástupom cvičiacich jednotiek v priestore CV Lešť začalo veliteľsko-štábne cvičenie v rámci cvičenia Slovenský štít 2022. Nástupu sa zúčastnili okrem príslušníkov OS SR aj zahraniční partneri na čele so samotným veliteľom MND-C generálmajorom Denisom TRETINJAKOM, ďalej príslušníci z maďarských ozbrojených síl, americkej armády v Európe a príslušníci Národnej gardy Indiany. Riaditeľ cvičenia, generálmajor Ivan PACH, privítal vo svojom príhovore nastúpené jednotky, pričom zdôraznil, že cieľom cvičenia je precvičiť veliteľov, štáby a jednotky na taktickej úrovni v plánovaní a vedení spoločných operácií. Ďalej uviedol, že v rámci cvičenia bude realizovaný aj poľný manéver 12. mechanizovaného práporu v kombinácii s partnerskými jednotkami.

Na záver zdôraznil náročnosť plnených úloh, bezpečnosť cvičiacich jednotiek vždy na prvom mieste a očakávanie hladkého priebehu cvičenia so splnenými cieľmi, novými poznatkami a skúsenosťami. O pár dní doplnia rady cvičiacich aj príslušníci AČR ako súčasť práporného taktického cvičenia, ktoré nadväzuje na veliteľsko-štábne cvičenie.


STARTEX veliteľsko-štábneho cvičenia v rámci cvičenia Slovenský štít 2022STARTEX veliteľsko-štábneho cvičenia v rámci cvičenia Slovenský štít 2022STARTEX veliteľsko-štábneho cvičenia v rámci cvičenia Slovenský štít 2022STARTEX veliteľsko-štábneho cvičenia v rámci cvičenia Slovenský štít 2022

Autor: PAO SLSD 22 , Foto: PAO SLSD 22 - Dátum: 15.05.2022
Čítanosť: 2557
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share